Åka skridskor i Stockholm


From the Blog


Åka skridskor i Stockholm

Vår vackra huvudstad bjuder självklart på många fina skridskobanor att åka på. Här kan du skrida ut på både spolade banor och naturis på sjöar och fjärdar. På många av Stockholms vackraste platser kan du nu njuta av utsikten medan du skrider fram på dina skridskor. För många har det blivit ett kärt fritidsnöje att ta med sig skridskorna in till stan och åka en tur. Efter avslutad åkning brukar det finnas fika och varm choklad att köpa på något närliggande café. Det blir en mysig stund för hela familjen. Så när vintern kommer är det dags att dra på sig grillorna och ge sig ut. Många av Stockholms isbanor är öppna från november och fram mot februari, mars beroende på väder.

Kungsträdgården

En klassisk isbana som ofta figurerar i filmer, tv och tidningar. Numera är det även en favorit att lägga ut i sociala medier. Du åker på konstis runt en staty i mitten, ofta till musik. Vid isbanan finns möjlighet att hyra skridskor billigt för den som inte har egna. Har du egna kan du lämna in och få dem slipade. Så kan du susa fram ännu snabbare eller kanske våga dig på lite konster som piruetter och hopp. Banan har öppet alla dagar i veckan fram till klockan 21 på kvällen. I Kungsträdgården finns det gott om små caféer och restauranger så efter en tur på isen kan man lätt gå in och få någonting värmande i sig. För familjer finns den barnvänliga restaurangen TGI Friday’s alldeles i närheten. Den som har krafter kvar efter isen kan ta en promenad efter vattnet.

Skansen

Åk skridskor med Stockholms bästa utsikt. På vintern på spolas publikplatsen vid Sollidenscenen till en stor och inbjudande isbana. Åk dit hela familjen och gör det till en heldag. Det här är en gammal favorit som förra säsongen gjorde comeback efter 40 år. Naturligtvis blev det en succé som kommer tillbaka även nästa säsong. Gör det till en heldag att besöka Skansen med sina spännande djur och kulturhistoriska byggnader. Ta sen en tur på skridskobanan. Har du inga egna skridskor eller vill slippa släpa på dem går det bra att hyra skridskor och hjälm vi banan. Skrid fram och njuta av utsikten över Saltsjön och Söders höjder. Efter tur passar en fika med varm choklad bra. Restaurang Skansen Terassen håller öppet varje dag och här finns även lättare rätter och varm mat att köpa. På isen som öppnar i januari kan du åka skridskor till stämningsfull musik. På de skumma vintereftermiddagarna är den upplyst och bredvid finns grillar där du kan värma dig eller grilla din medhavda korv. Kiosken säljer också korv till den som inte har egen med sig.

Skansen

Banor runt hela stan

De naturisar som finns är öppna hela för allmänheten hela tiden. I alla fall så länge de är farbara. Den som ska ge sig ut på naturis bör försäkra sig först om att isen är gott skick. Åk aldrig ut ensam och ha med rätt utrustning. I många av de olika stadsdelarna finns även spolad is att åka på. Till exempel i Vällingby centrum på torget finns en populär isbana och möjlighet att hyra skridskor. Även Vasaparken har en välbesökt isbana vintertid.