Åk på skridsko-camp


From the Blog


Åk på skridsko-camp

Det kalla klimatet vi lever med här uppe i Norden har banat väg för att vi har flera vintersporter som är populära bland befolkningen. En av dessa är skridsko och kanske främst ishockey. Många små killar och tjejer drömmer om att få till en karriär som hockeyspelare. Kanske till och med få vara med om att vinna något mästerskap eller OS. För den som vill lyckas är det träning, träning och åter träning som gäller och många timmar spenderas i ishallen. En del vill ta det ett steg längre och åka på ett skridsko-camp för att förfina sin teknik på isen. Det finns ett flertal camps att välja på för den som vill utveckla sin skridskoteknik. På campen har deltagarna också möjlighet att bli tränade och få feedback av erfarna hockeyprofiler som kan ge ny inspiration.

När man tänker på hockeycamp får man kanske bilden av is och snö och vinter. Men det går faktiskt även utmärkt att åka på läger på sommaren. Det passar ju även fint eftersom att det är lov från skolan. Ett hockeyläger kommer att ge den enskilda spelaren eller laget en extra boost i träningen som kanske ligger på is under sommarhalvåret.

Träna i Jönköping

En av landets populäraste hockeyskolor är Sommarhockeycamp som arrangeras av hockeyklubben HV71 i Jönköping. Under en veckas tid får deltagarna träna under två pass på isen per dag plus matcher och fysträning. Deltagarna bor och tränar på Elmiaområdet där det finns ett brett utbud av idrottsanläggningar som ishall, skotthall, fotbollsplan och hinderbana. I närheten finns också ett stort äventyrsbad som är ett av landets mest välbesökta. Efter en vecka där kommer spelarna definitivt att ha utvecklat sitt spel och teknik.

Gotland lockar

En annan stor arrangör av hockeyläger är TopHockey som arrangerar läger året runt på Gotland. Perfekt att kunna kombinera nytta med nöje och blanda träning med sol och bad på den fina semesterön Gotland. Arrangören har även hockeycamps på andra ställen i Sverige och ordnar också med hockeyresor till utlandet. På deras sommarläger på Gotland delas deltagarna upp i grupper utifrån deras position. Här kan du delta i träning specialanpassad för till exempel backar, forwards och målvakter. Även om träningen kommer att vara i centrum blir det också tid över för nöjen som att åka till stranden. På lägret kan det också hända att spelare från JVM dyker upp. De kommer att träna, äta och sova tillsammans med deltagarna som kan passa på att insupa tips och inspiration från sina idoler.

Testa på hockeyskola

För den som inte vill åka bort men ändå vill spela hockey brukar de flesta hockeyklubbar ordna med hockeyskola både under säsongen och sommaren. Hockeyskolan är ofta till för nybörjare som vill testa på att spela hockey. Då träffas man kanske en till två gånger i veckan under ett par timmar och tränar på det mest grundläggande. Sen ett par år tillbaka drivs en stor kampanj för att locka fler barn till att spela hockey. Mycket görs också för att locka speciellt tjejer till sporten. Trots att det fortfarande är mest killar som spelar så ökar antalet tjej- och damlag hela tiden. Mycket tack vare Damkronornas framgångar de senaste åren.